AWB ThermoElegance 25-A/3 CW3 0010017374

Merk:  AWB
Serie:  ThermoElegance
Type:  ThermoElegance 25-A/3
Warmwaterklasse:  CW 3
Capaciteit cv:  4,9 – 18,1 KW

€ 829,00 Incl. BTW
Beschikbaarheid:
2-3 werkdagen levertijd
SKU
450410
Voor bezorging op Vrijdag 24 September, bestel dan dit artikel binnen

Met installatie?

Een standaard installatie kunt u op eenvoudige wijze direct bijbestellen als uw huidige situatie voldoet aan drie voorwaarden:

 • De bestaande HR dak of muurdoorvoer bevindt zich binnen 1 meter van het cv toestel.
 • De bestaande ketel is een combiketel (warm tapwater en verwarming).
 • De bestaande rioolaansluiting bevindt zich binnen 1 meter van het cv toestel.

Binnen 24 uur na uw bestelling nemen wij contact met u op t.b.v. de planning van de installatie. Een standaard installatie is altijd inclusief alle installatiematerialen en een nieuw expansievat. Is uw huidige HR dak- of muurdoorvoer ouder dan vijf jaar? Dan is het vervangen van de dak- of muurdoorvoer noodzakelijk. Hieronder kunt u deze gemakkelijk toevoegen. De algemene installatie voorwaarden zijn hier van toepassing. Betreft het geen standaard installatie? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan via de "offerte aanvragen" knop.

Met standaard installatie
+
Standaardinstallatie CV ketel
-€ 45,00
€ 440,00 Incl. BTW
=
Korting € 45,00
€ 1.224,00
Met standaard installatie en dakdoorvoer
AWB ThermoElegance 25-A/3 CW3 0010017374
-€ 15,00
+
Vervangen dakdoorvoer
-€ 15,00
€ 115,00 Incl. BTW
+
Standaardinstallatie CV ketel
-€ 15,00
€ 440,00 Incl. BTW
=
Korting € 45,00
€ 1.339,00
Met standaard installatie en muurdoorvoer
AWB ThermoElegance 25-A/3 CW3 0010017374
-€ 15,00
+
Vervangen geveldoorvoer
-€ 15,00
€ 115,00 Incl. BTW
+
Standaardinstallatie CV ketel
-€ 15,00
€ 440,00 Incl. BTW
=
Korting € 45,00
€ 1.339,00
De AWB ThermoElegance Advance 25-A CW3 HR-ketel heeft een hoger tapwaterrendement van meer dan 91% en in de stand-by stand een energieverlies van nog minder dan 2W. De AWB ThermoElegance Advance 25-A CW3 is een modulerende HR107 ketel met een RVS warmtewisselaar, verkrijgbaar als solo- en als combi-toestel. De ketel is gebouwd voor nu en morgen, met nog meer service- en onderhoudsgemak. De AWB ThermoElegance Advance 25-A CW3 is te combineren met het hybridesysteem GeniaHybrid. Naast CW-klasse 3 levert AWB dit HR-toestel ook in CW-klasse 4 en 5.

Kenmerken van de AWB ThermoElegance Advance 25-A CW3

 • Onderhouds- en servicevriendelijk
 • Hoog tapwaterrendement › 91%, Geschikt voor naverwarming met zonneboiler (NZ-label)
 • Groot modulatiebereik van 1 : 5, Hoog warmwatercomfort
 • Geluidsarm, Hybride ready door combinatie met hybridesysteem
 • Gekeurd voor Overdruk-CLV systemen en High-Pressure toepassingen

Onderhouds- en servicevriendelijk

De AWB ThermoElegance Advance 25-A CW3 is onderhouds- en servicevriendelijk door de eenvoudige opbouw van het toestel. Het toestel heeft een compact en doordacht hydraulisch blok waardoor elk component vanaf de voorzijde gemakkelijk te bereiken is. Bovendien zorgt het dubbele display voor een efficiënte en snelle diagnose. Zo is het onderhoud en de serviceverlening gemakkelijker, het rendement verbeterd, het geluidsniveau verlaagd, de restopvoerhoogte van de ventilator vergroot en het display gebruikersvriendelijker voor de installateur én de eindgebruiker. Daarnaast is voor de AWB ThermoElegance Advance 25-A CW3 gebruik gemaakt van bewezen technieken en componenten. De ketel is daarbij nog scherper geprijsd. In combinatie met de vele verbeteringen zorgt dit voor een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Hoog rendement én geluidsarm

De AWB ThermoElegance Advance 25-A CW3 heeft een hoog rendement door optimale isolatie van alle manteldelen. Door het hoge tapwaterrendement van 91% wordt een positief resultaat behaald in de berekening van de EPC. Het modulatiebereik van de ketel is 1 : 5 waardoor een minimaal vermogen ontstaat van respectievelijk 4,9 (CW3), 5,9 (CW4) en 8,5 kW (CW5). Tevens zorgt de optimale isolatie samen met het grote modulatiebereik en de tweestandenpomp voor een geluidsarm toestel.

AWB ThermoElegance Advance 25-A CW3 aantoonbaar betrouwbaar voor lage beheerskosten

Hebben uw klanten behoefte aan een behaaglijk verwarmd huis en tegelijkertijd een krachtige straal warm douchewater? Dat biedt de verbeterde AWB ThermoElegance Advance 25-A CW3 met een tapwaterrendement van meer dan 91% en een energieverlies van minder dan 3 W in de standby modus van het HR-toestel. En dat alles met een zeer laag energieverbruik. Daarnaast past dit bewezen en super betrouwbaar HR-toestel perfect in het beleid dat erop gericht is om de Total Cost of Ownership op installaties te reduceren wegens de zeer hoge bedrijfszekerheid, de mogelijkheid van een onderhoudsfrequentie van eenmaal in de vier jaar met een KetelBeheersPlan (KBP), korte inspectie- en onderhoudsbeurten en de snelle installatietijd. De AWB ThermoElegance Advance 25-A CW3 is uitgerust met een doorontwikkelde RVS-warmtewisselaar en is leverbaar in drie HR-combitoestellen: AWB ThermoElegance Advance 25-A CW3, 30 en 35 met respectievelijk 18, 23 en 30 kW voor de verwarming. Ook is de AWB ThermoElegance Advance 25-A CW3 hybride ready en uitstekend te combineren met het hybride systeem van de GeniaAir. Tevens voldoet het toestel aan de ErP richtlijnen.

Voordelen van de AWB ThermoElegance Advance 25-A CW3

Zeer hoge betrouwbaarheid

 • Doorontwikkelde roestvaststalen warmtewisselaar met vergrootte coilafstand die zich al miljoenen keren heeft bewezen. Tien jaar garantie op warmtewisselaar.
 • De software en print zijn in eigen huis ontwikkeld, geproduceerd en getest volgens de hoogste kwaliteitsnormen van ons moederbedrijf. Door de plaatsing in een spatwaterdichte behuizing, zijn de software en print optimaal beschermd tegen vocht en staat daarmee garant voor een lange levensduur.
 • Het hydroblok heeft zich bewezen in de praktijk en duurtesten met drukken oplopend tot 30 bar. Door verankering van de aansluitingen in de metalen bodemplaat worden torsiekrachten tijdens montage voorkomen.
 • De High Efficiency Pomp heeft de magnetiet-duurtest doorstaan.

  Lage onderhoudsfrequentie

 • De warmtewisselaar is gemaakt van roestvaststaal dat niet corrodeert onder invloed van condenswater.
 • Het condensaat uit de rookgasafvoer wordt direct naar de condensbak geleid waardoor de warmtewisselaar niet vervuilt.
 • Uitgerust met een zelfreinigende filter waardoor de platenwisselaar niet vervuilt.
 • Voorzien van kwaliteitspakking van grafiet voor optimale langdurige afdichting warmtewisselaar.
 • Eenmaal in de vier jaar onderhoud aan de warmtewisselaar is mogelijk met het KetelBeheersPlan (KBP).

  Korte inspectie- & onderhoudsbeurt

 • De warmtewisselaar is aan de voorzijde te openen en moeiteloos te reinigen met water en een zachte borstel.
 • Door het slimme ontwerp wordt een foutloze montage van de pakking verzekerd.
 • Alle onderdelen zijn zeer eenvoudig aan de voorzijde te bereiken en uitwisselbaar door de ruime opzet van het toestel.
 • Uitgevoerd met een slijtvaste ontsteekpen waardoor deze niet bij elke onderhoudsbeurt hoeft te worden vervangen.

  Snel en veilig te installeren

 • Makkelijk te installeren door de draaibare rookgasafvoeradapter en standaard DIN aansluitingen met knelfittingen.
 • Geschikt voor High Pressure toepassing met 50 mm rookgasafvoer. Optioneel een rookgasterugslagklep voor toepassing met overdruk CLV.
 • De 24 V en 230 V aansluitingen zitten ieder in een apart te openen compartiment van de ingebouwde spatwaterdichte schakelkast voor een eenvoudige en veilige aansluiting.
 • Snel in gebruik te nemen door het duidelijke display met handige installatie-assistent die automatisch ontlucht; de deellast kan worden aangepast aan de installatie.

AWB ThermoElegance Advance 25-A CW3 in detail

Veel serviceruimte binnen de mantel

 • Alle onderdelen van voorzijde bereikbaar en eenvoudig los te nemen
 • Snelle demontage en montage onderdelen
 • Ruime opzet binnen de mantel: veel serviceruimte beschikbaar

Warmtewisselaar

De warmtewisselaar is vervaardigd van een robuuste roestvaststalen legering die niet corrodeert onder invloed van condenswater. Deze warmtewisselaar heeft zich in de praktijk bewezen: inmiddels is hij in de loop der jaren al miljoenen keren over de hele wereld toegepast. Het specifieke design van de warmtewisselaar: de grotere coilafstand en ovale buizen, zorgt voor een betere warmteverdeling en lagere waterzijdige weerstand. Daarnaast is de warmtewisselaar voorzien van een slijtvaste ontsteekpen en biedt AWB 10 jaar garantie op de warmtewisselaar. Tevens zorgt het geoptimaliseerde ontwerp van de branderdeksel met buis voor gasluchtmengsel en kwaliteitspakking met grafiet voor een lagere temperatuur en voorkomt lekkage. De warmtewisselaar is bovendien eenvoudig aan de voorzijde te openen en te reinigen met water en zachte borstel. Een nieuwe grafietpakking is bij onderhoud eenvoudig foutloos te monteren.

Software en print

De software en print zijn in eigen huis ontwikkeld en vervaardigd waardoor maximale kwaliteitsborging wordt gegarandeerd. De spatwaterdichte schakelkast beschermt de software en print tegen stof en vocht waardoor een een lange levensduur wordt gewaarborgd. De aansluittechniek van de printplaten en software is eenvoudig en eenduidig.

Display

De AWB ThermoElegance Advance 25-A CW3 is voorzien van een eenduidige gebruikersinterface voor eenvoudige bediening: met behulp van één bedieningsknop. De handige installatieassistent die automatisch ontlucht zorgt voor een snelle en makkelijke ingebruikname van de toestellen. De deellast kan worden aangepast aan de installatie.

Hydroblok

Het hydroblok heeft zich in de praktijk al jarenlang bewezen en is getest op een druk van 30 bar. Door de verankering van de aansluitingen in de metalen bodemplaat worden torsiekrachten tijdens montage voorkomen.

High Efficiency Pomp energieklasse A label pomp

De AWB ThermoElegance Advance 25-A CW3 is energieklasse A label pomp. Deze pomp is zeer energiezuinig en ontwikkeld voor een optimale werking in CV-installaties en voldoet aan de ErP richtlijn. Deze High Efficiency Pomp is niet extra gevoelig voor vuil in CV-installaties aangezien hij met succes de magnetiet-duurtest heeft doorstaan.

Toepassingsmogelijkheden

Het aantoonbaar betrouwbare toestel voor lage beheerskosten De AWB ThermoElegance Advance 25-A CW3 is perfect en eenvoudig te combineren met het hybride systeem GeniaAir. Bovendien zijn deze toestellen ideaal voor gestapelde bouw. Door de grote opvoerhoogte van de ventilator zijn de toestellen geschikt voor High Pressure toepassingen met 50 mm rookgasafvoer. Optioneel is een rookgasterugslagklep voor toepassing met overdruk CLV beschikbaar. Daarnaast zijn de toestellen makkelijk te installeren door draaibare rookgasafvoeradapter en standaard DIN aansluitingen met knelfittingen.
Meer informatie
SKU450410
MerkAWB
Op voorraad2-3 werkdagen levertijd
Artikelnummer fabrikant10017374
GTIN nummer4051449002304
Energielabel tapwaterA
Energielabel verwarmingA
WarmtewisselaarRVS
Met boilerNee
UitvoeringGesloten
Spec tapcapaciteit bij 60°C6 ltr/min
Spec tapcapaciteit bij 40°C10 ltr/min
Spec hoogte740 mm
Spec Diepte334 mm
Spec capaciteit cv4,9 – 18,1 KW
Spec breedte418 mm
SoortHR Combiketel
ModelHangend
Gaskeur NZJa
Gaskeur HR wwJa
Gaskeur Cv rendementHR 107
DoorstroomsysteemJa
CapaciteitsprofielXL
CW-klasseCW 3
Offerte aanvragenJa
Offerte aanvragenhttps://www.warmtebeheer.nl/offerte/
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!