AWB Thermomaster C-XV 25-A CW3 0010015666

Merk:  AWB
Serie:  Thermomaster C-XV
Type:  Thermomaster C-XV 25-A
Capaciteit cv:  5,1 - 18,4 kW

€ 934,00 € 771,90
Beschikbaarheid:
2-3 werkdagen levertijd
SKU
450050
Voor bezorging op Dinsdag 23 April, bestel dan dit artikel binnen
Met de introductie van de AWB Thermomaster C-XV 25-A CW3 slaat AWB een nieuwe weg in. Een weg waarbij bewezen betrouwbaarheid wordt gecombineerd met grondig geteste innovaties. Die combinatie maakt de AWB Thermomaster C-XV 25-A CW3 tot een unieke ketel: het perfecte verlengstuk van een strategie die erop is gericht de Total Cost of Ownership van installaties te minimaliseren. Vanaf 2015 geeft AWB haar strategische ketenpartners voor langere tijd volledige controle over de beheerskosten van installaties. Het middel? De nieuwe AWB Thermomaster C-XV 25-A CW3 Cv ketel.

Uitvoeringen van de Thermomaster C-XV

Het nieuwe toestel komt in drie combi uitvoeringen: de AWB Thermomaster C-XV 25-A CW3, 30 en 35 met respectievelijk 18, 25 en 30 kW voor de verwarming. De belofte ‘het toestel voor de laagste beheerskosten’ is grondig verwerkt in het DNA van de Thermomaster C-XV. De hoge bedrijfszekerheid, mogelijkheid om een keer in de vijf jaar de warmtewisselaar te onderhouden, korte inspectie- en onderhoudsbeurten en de mogelijkheid om het toestel snel en overal te kunnen installeren, maken de nieuwe ketel van AWB tot een krachtige tool om de beheerskosten over de gehele levensduur van het toestel sterk terug te dringen.

Energieklasse A label pomp in de AWB Thermomaster C-XV 25-A CW3

Alle thermoMaster C-XV toestellen zijn uitgevoerd met een High Efficiency Pomp, oftewel een energieklasse A label pomp. Deze pomp is zeer energiezuinig en speciaal ontwikkeld voor een optimale werking in CV-installaties en voldoet aan de ErP richtlijn.

De vier productpijlers van de thermoMaster C-XV

 • Zeer hoge bedrijfszekerheid
 • Eenmaal per 5 jaar de warmtewisselaar te onderhouden
 • Korte inspectie- & onderhoudsbeurt
 • Snel en overal te installeren

Toepassingsmogelijkheden AWB Thermomaster C-XV 25-A CW3

 • De AWB Thermomaster C-XV 25-A CW3 is ideaal voor de gestapelde bouw door de grote opvoerhoogte van de ventilator (400 Pa) en standaard ingebouwde rookgasterugslagklep.
 • Geschikt voor overdruk CLV-systemen
 • Het toestel is standaard voorzien van een rookgasterugslagklep om te voorkomen dat rookgassen van een ander toestel door het toestel stromen
 • Speciaal ontwikkeld voor high pressure systemen met rookgasafvoer van 50 mm. De beschikbare opvoerhoogte is 400 Pa; afhankelijk van het toesteltype komt dit overeen met 8 tot 10 verdiepingen.

AWB Thermomaster C-XV 25-A CW3 voor de laagste beheerskosten

Met het toestel voor de laagste beheerskosten, een kenmerk dat grondig is verwerkt in het DNA van de AWB Thermomaster C-XV 25-A CW3, slaat AWB, leverancier van verwarming, tapwaterbereiding en koeling een nieuwe weg in. De AWB Thermomaster C-XV 25-A CW3 is ontwikkeld voor de laagste beheerskosten. Het is uiterst betrouwbaar, kent een minimaal aantal benodigde onderhoudsbeurten en biedt de mogelijkheid voor 15 jaar kostenmaximalisatie op onderdelen (zie KetelBeheersPlan van AWB).

Voordelen van de AWB Thermomaster C-XV 25-A CW3

Zeer hoge bedrijfszekerheid

 • Uitgerust met een geoptimaliseerde versie van een warmtewisselaar die sinds 2005 al meer dan een half miljoen keer is toegepast in Engeland.
 • 10 Jaar garantie op de warmtewisselaar en voorzien van slijtvaste ontsteekpen.
 • De software en print worden in eigen huis ontwikkeld, geproduceerd en getest volgens de hoogste kwaliteitsnormen van het moederbedrijf. Door de plaatsing in een spatwaterdichte behuizing zijn de print en software optimaal beschermd tegen stof en vocht wat garant staat voor een lange levensduur.
 • Het hydroblok heeft zich bewezen in de praktijk en duurtesten met drukken oplopend tot 30 bar. Door verankering van de aansluitingen in de glasvezel versterkte bodemplaat worden torsiekrachten tijdens montage voorkomen.
 • De High Efficiency Pomp heeft de magnetiet-duurtest doorstaan.

  Eenmaal per 5 jaar onderhoud mogelijk

 • De uitgebalanceerde vormgeving van de warmtewisselaar zorgt voor een optimale warmteverdeling die aantasting van het aluminium voorkomt.
 • De warmtewisselaar is gemaakt van een zelfbeschermende zandgegoten aluminium legering, waardoor corrosie en vervuiling wordt geminimaliseerd.
 • Een combinatie van een grafiet- en siliconenpakking zorgt 5 jaar voor goede afdichting.
 • Het condensaat uit de rookgasafvoer wordt direct naar de condensbak geleid waardoor de warmtewisselaar niet vervuilt.

  Korte inspectie- & onderhoudsbeurt

 • De warmtewisselaar is snel te openen en makkelijk te reinigen met water, zonder gebruik van borstels. Een slim ontwerp verzekert foutloze montage van de pakking en een perfecte afdichting zonder gebruik van een momentsleutel.
 • Alle onderdelen zijn aan de voorkant bereikbaar en uitwisselbaar. • De sifon is direct visueel te inspecteren, in een handomdraai te demonteren voor reiniging en door het unieke sluitmechanisme hoeft deze niet gevuld te worden.
 • De condensbak is door wegname van de rookgasafvoer visueel te controleren en zonodig eenvoudig te reinigen.

  Snel en overal te installeren

 • Makkelijk te installeren door het geringe gewicht (25 kg), draaibare rookgasafvoeradapter en standaard DIN aansluitingen met knelfittingen.
 • Ideaal voor gestapelde bouw door een grote opvoerhoogte van de ventilator (400 Pa) voor High Pressure toepassing met 50 mm rookgasafvoer en een ingebouwde rookgasterugslagklep voor toepassing met overdruk CLV.
 • Geschikt voor een keukenopstelling door de geringe afmetingen (700 mm x 390 mm x 280 mm), geen extra serviceruimte nodig naast het toestel en optioneel kan een afstandsframe en schermkap worden geleverd.
 • Snel in gebruik te nemen door een duidelijk display met handige installatie-assistent die automatisch ontlucht; de deellast kan worden aangepast aan de installatie.

AWB Thermomaster C-XV 25-A CW3 in detail

Hier vindt u de uitgebreide informatie van de AWB Thermomaster C-XV 25-A CW3 tot in detail besproken.

Warmtewisselaar

Eigen ontwerp gebaseerd op waardevolle jarenlange ervaring. De speciaal voor de AWB Thermomaster C-XV 25-A CW3 ontwikkelde warmtewisselaar is een geoptimaliseerde versie van een warmtewisselaar die AWB al sinds 2005 meer dan een half miljoen keer succesvol heeft toegepast in veeleisende markten zoals Engeland.

Unieke vierzijdige koeling

Zoals de afbeeldingen hieronder tonen, vormen waterkanalen een spiraal rondom de warmtewisselaar. Deze speciale techniek zorgt ervoor dat de warmtewisselaar aan vier zijden wordt gekoeld. Deze vierzijdige koeling minimaliseert thermische spanningen en vervormingen, wat de bedrijfszekerheid sterk ten goede komt. Daarnaast zorgen de grote waterkanalen voor een lagere stromingssnelheid, waardoor er minder interne weerstand is en erosie van het aluminium wordt voorkomen.

Vormgeving warmtewisselaar

Daarnaast zorgt de uitgebalanceerde vormgeving van de warmtewisselaar voor een optimale warmteverdeling die aantasting van het aluminium voorkomt. Met behulp van high tech engineerings- en simulatiemogelijkheden is het rendement van de AWB Thermomaster C-XV 25-A CW3 warmtewisselaar geoptimaliseerd, de belasting op de aluminium nokken gelijkmatig verdeeld en de interne rookgas- en waterzijdige weerstand sterk verlaagd. En dat in een zeer compact formaat.

Zandgegoten aluminium warmtewisselaar

Zandgegoten aluminium warmtewisselaar voor korte inspectie- en onderhoudsbeurten De keuze voor een zandgegoten aluminium silicium legering zorgt ervoor dat corrosie door condensaat van de AWB Thermomaster C-XV 25-A CW3 wordt beperkt en biedt hiermee een veel betere weerstand tegen corrossie dan spuitgegoten aluminium. Zandgieten is een gietproces met zand als vormmateriaal, dat ervoor zorgt dat vuil, stof en condensaat geen vat krijgen op de warmtewisselaar. Hierdoor is de warmtewisselaar goed bestand tegen corrosie en aantasting, wat de levensduur van het toestel sterk verbetert.

Branderdeksel en pakkingen

Het branderdeksel is uitgevoerd met twee pakkingen, één grafietpakking en één siliconenpakking. Deze combinatie zorgt voor een optimale afdichting gedurende vijf jaar.

Geen vervuiling uit rookgasafvoer in warmtewisselaar

Het condensaat uit de rookgasafvoer wordt direct naar de condensbak geleid, waardoor de warmtewisselaar niet vervuilt. De warmtewisselaar is niet aan de bovenzijde verbonden met het rookgasafvoersysteem. Het condensaat dat in het rookgasafvoersysteem wordt gevormd, stroomt niet door de warmtewisselaar maar wordt direct naar de condensbak gevoerd. De interne rookgasafvoerbuis is eenvoudig te openen om de condensbak te inspecteren op vervuiling.

Hydroblok

Het hydroblok heeft zich in de praktijk al jarenlang bewezen en is getest op een druk van 30 bar. Door de unieke verankering met zeskant-aansluitingen worden torsiekrachten bij het aansluiten van het leidingwerk niet op het hydroblok overgedragen. Het risico op lekkages wordt hierdoor geminimaliseerd.

Veiligheidssifon

De AWB Thermomaster C-XV 25-A CW3 is uitgerust met een transparante zelfsluitende sifon die uniek is in de markt. Door het gebruik van transparant materiaal is de sifon in één oogopslag te inspecteren. De sifon is zonder gereedschap in een handomdraai te demonteren voor reiniging. Zelfsluitend mechanisme De sifon in de AWB Thermomaster C-XV 25-A CW3 is uitgerust met een zelfsluitend mechanisme dat gebruikmaakt van een drijvend element. Hierdoor hoeft de sifon bij ingebruikname of na reiniging van het toestel niet te worden gevuld met water om de doorvoer van de rookgassen door de condensafvoer te voorkomen. Zodra er voldoende condenswater in de sifon is gelopen, zal het drijvend element de condensafvoer openen en stroomt het condenswater weg.

Software en print

De software en print in de AWB Thermomaster C-XV 25-A CW3 worden in eigen huis ontwikkeld, geproduceerd en getest voor maximale bedrijfszekerheid. De plaatsing in een spatwaterdichte behuizing beschermt de print volledig tegen stof en vocht voor een lange levensduur en heeft tevens een zeer laag standby energieverlies van minder dan 3 W.

Display

De AWB Thermomaster C-XV 25-A CW3 biedt een eenvoudige gebruikersinterface met een duidelijk en helder display voor eenvoudige bediening. De handige installatie-assistent draagt bovendien bij aan de makkelijke ingebruikname van het toestel door automatische ontluchting. De deellast kan worden aangepast aan de installatie.

High efficiency pomp

Alle ThermoMaster C-XV toestellen zijn uitgevoerd met een modulerende High Efficiency Pomp. Deze pomp is zeer energiezuinig en speciaal ontwikkeld voor een optimale werking in CV-installaties en voldoet aan de ErP richtlijn. Tevens heeft deze pomp met succes de magnetiet-duurtest doorstaan. Hieruit blijkt dat deze High Efficiency Pomp niet extra gevoelig is voor vuil in CV-installaties.

Keukenopstelling

Bij een keukenopstelling is de beschikbare ruimte vaak erg beperkt, bijvoorbeeld als het toestel tussen twee keukenkastjes moet worden opgehangen. Voor die situatie is een afstandsframe leverbaar (5 cm diep) waarop het toestel kan worden gemonteerd. De leidingen kunnen achter het toestel worden weggewerkt en aan de onderzijde van het toestel kan met en afschermkap het leidingwerk uit het zicht worden gehaald. Het toestel heeft een ingebouwde sifon, waardoor geen extra ruimte onder het toestel noodzakelijk is. Ook naast het toestel is geen extra service ruimte nodig, zodat het toestel strak tussen twee keukenkastjes kan worden gemonteerd.

Draaibare rookgasafvoeradapter en DIN aansluitingen

Het lichtgewicht toestel is eenvoudig aan de meegeleverde muurbeugel te monteren. De 80/80 mm adapter voor luchttoevoer en rookgasafvoer kan worden gedraaid al naar gelang de situatie. Verder zijn onderaan het toestel alle aansluitingen volgens DIN-normering. Dit is met name handig bij vervanging van een toestel dat ook dezelfde volgorde hanteert, zodat de leidingen niet gekruist hoeven worden.
Meer informatie
SKU450050
MerkAWB
Op voorraad2-3 werkdagen levertijd
Tax FreeNee
Artikelnummer fabrikant14655260
GTIN nummer4051449002205
Energielabel tapwaterA
Energielabel verwarmingA
WarmtewisselaarAluminium-sillicium
Met boilerNee
UitvoeringGesloten
Spec tapcapaciteit bij 60°C6 ltr/min
Spec tapcapaciteit bij 40°C10 ltr/min
Spec hoogte700 mm
Spec Diepte280 mm
Spec capaciteit cv5,1 - 18,4 kW
Spec breedte390 mm
SoortHR Combiketel
ModelHangend
Gaskeur NZJa
Gaskeur HR wwJa
Gaskeur Cv rendementHR 107
DoorstroomsysteemJa
CapaciteitsprofielXL
CW-klasseCW 3
Offerte aanvragenJa
Offerte aanvragenhttps://www.warmtebeheer.nl/offerte/