Door extreme drukte zijn wij momenteel minder goed bereikbaar dan u normaal van ons gewend bent. Wij hopen op uw begrip.

Ferroli BlueSense 4 CW4 A-label pomp 1803030

Merk:  Ferroli
Serie:  BlueSense
Type:  BlueSense 4
Warmwaterklasse:  CW 4
Capaciteit cv:  5,7 – 24,5 KW

€ 842,00 Incl. BTW
Beschikbaarheid:
2 - 3 weken levertijd
SKU
180327
Voor bezorging op Dinsdag 18 Oktober, bestel dan dit artikel binnen

Ferroli BlueSense 4 CW4 A-label pomp 1803030

Nederland kan vanaf heden kennismaken met een nieuwe generatie HR Combiketel de Ferroli Bluesense 4 CW4. Deze solide, compacte krachtpatser is het resultaat van een revolutionaire zienswijze voor duurzame warmte en zal deel uitmaken van de vooruitstrevende BlueLine-collectie. De BlueSense is voor Ferroli Nederland het nieuwe ‘groen’. De Ferroli Bluesense 4 CW4 gaat verder dan duurzaam of ecologisch verantwoord. Onze blik op de toekomst bestaat namelijk niet uit het produceren van technologische innovaties tegen de laagste kostprijs. Met de lancering van de Ferroli BlueSense 4 CW4 stapt Ferroli Nederland een nieuw tijdperk binnen, waarin het nadrukkelijk voldoet aan de wensen en eisen van de huidige Nederlandse markt. Een kwaliteitsproduct met een superhoge score op CV-rendement in combinatie met een geweldig tapwaterrendement. Een nieuwe standaard bepalen voor warmte en comfort? Dat is voor ons de essentie van BlueSense!

Waarin is Ferroli BlueSense 4 CW4 onderscheidend?

BlueSense is het kwaliteitskeurmerk voor een nieuwe lijn hr-ketels in de varianten CW 3, 4, 5 en solo uitvoering. Dankzij de beproefde Bi-Thermic-technologie en efficiency, vormt BlueSense een waarborg voor kwaliteit en betrouwbaarheid voor het Nederland van nu en in de toekomst. Bij de ontwikkeling van BlueSense is uitgegaan van het ‘Blue Box’-principe. Snel en eenvoudig service verlenen kan alleen als de opbouw van een ketel goed doordacht is en de hoofdcomponenten makkelijk bereikbaar zijn. Het succes van deze theoretische benadering is in de afgelopen twee jaar bevestigd door de vele servicetechnici die met plezier aan dit product hebben mogen werken.

Ferroli BlueSense 4 CW4 is Innovatie & Eenvoud

De enige echte Bi-Thermic-wisselaar

De grootste innovatie bevindt zich in het hart van de ketel, waarbij is gekozen voor een volledig in Nederland geëngineerde wisselaar met ‘Bi-Thermic Technology’. Deze volledig uit rvs 316Ti vervaardigde wisselaar is gebaseerd op een alom geprezen ‘pijp-in-pijpprincipe’, dat Ferroli eerder heeft toegepast in VR-toestellen van zijn succesvolle NEV-serie. De pijp voor zowel het tapwatercircuit als het cv-watercircuit is vervaardigd uit een stuk RVS. Lasverbindingen om pijpen parallel te schakelen zijn dus niet van toepassing, waardoor corrosie geen grip kan krijgen en verstoppingen in individuele pijpjes voorkomen wordt. Zo ontstaat er een optimale waterdoorstroming in de wisselaar. Het tapwatercircuit maakt op een ingenieuze manier gebruik van de warmteoverdracht die voortkomt uit het cv-warmtewisselaarcircuit. Hierdoor beschik je zeer snel over warm water voor een douche of bad en bespaar je tevens op je energiekosten. Eenvoud laat zich vooral typeren in de opbouw van het toestel. Door het toepassen van de Bi-Thermic-wisselaar, zijn bekende onderdelen als een driewegklep, een platenwisselaar en/of een extra pomp eenvoudigweg overbodig. Minder onderdelen betekent minder onderhoud en storingen, dus lagere kosten. Ferroli BlueSense 4 CW4 staat voor eenvoud in innovatie.

Geïntegreerde brander-ventilator

Het servicevriendelijke uiterlijk van de Ferroli BlueSense 4 CW4 wordt vooral gerealiseerd door de toepassing van de zonnebloemvormige brander-ventilator. Deze geïntegreerde unit inclusief print, sluit nauw aan op de wisselaar en zorgt voor een brede en evenwichtigere warmteverdeling. De aangesloten luchtaanzuigbuis zorgt voor optimale geluidsvermindering en fungeert tevens als opvang van stofdeeltjes.

Compacte, solide lichtgewicht

Met een installatiegewicht van slechts 24,9 kilo en een afmeting van 60 x 40 x 32 cm (hxbxd) behoort de Ferroli BlueSense 4 CW4 in alle CW-varianten tot de meest compacte uitvoeringen ter wereld. De BlueSense is hierdoor eenvoudig te plaatsen en dankzij zijn opbouw perfect toegankelijk voor onderhoudsdoeleinden.

Aan-uitpomp met modulerende aansturing

Om de efficiency van BlueSense te vergroten hebben we gekozen voor een aan-uitpomp met een modulerende aansturing. Deze techniek wordt al vijftien jaar succesvol toegepast bij Ferrolizonneboilers en heeft als voordeel dat het de technische storingsgevoeligheid van de ketel minimaliseert.

Installatiegemak

Door het universele wandframe kan een bestaande ketel eenvoudig worden vervangen voor een Ferroli BlueSense 4 CW4. Tevens kan de BlueSense altijd worden toegepast onder een HR Optifor WTW-unit. Seriematige installatie wordt een fluitje van een cent dankzij het repeterende frame, dat op de millimeter nauwkeurig aangeeft waar de posities van de leidingen zich bevinden van alle BlueSensetoestellen. Ferroli levert optioneel flexleidingen mee, waardoor het aanpassen van leidingwerk tot het verleden behoort. Een vervanging van een ketel voor een BlueSense levert u dus tijdsbesparing op.

BlueSense is Ecodesign & Duurzaam

In de ontwikkelingsfase van de Bi-Thermic-wisselaar is rekening gehouden met het productieproces, de milieu-impact en wijze van recycling. Omdat de wisselaar is vervaardigd uit hoogwaardig rvs en er een slimme ophangmethode is toegepast, kan de wisselaar aan het eind van zijn levenscyclus eenvoudig worden gedemonteerd. De wisselaar is zodoende ‘cradle to cradle’ en het ecodesign maakt de BlueSense uniek in zijn soort. Door de toepassing van de BHT-316Ti-wisselaar behoren de driewegklep, de platenwisselaar en de extra pomp tot het verleden. Minder slijtage aan onderdelen en een verfijnde onderhoudscyclus zorgen voor een minimale kans op storingen. Dit maakt dat de technische levensduur van de BlueSense eenvoudig kan worden gewaarborgd.

Ferroli BlueSense 4 CW4 is Kwaliteit & Besparing

Bij de ontwikkeling van de Ferroli BlueSense 4 CW4 is nadrukkelijk gekeken naar successen en leermomenten uit het verleden. Het vertrouwen in de BlueSense-technologie komt tot uiting in een unieke garantie. Door de eenvoudige opbouw en de toepassing van beproefde en bewezen componenten, geeft Ferroli maar liefst tien jaar garantie op de BHT-316Ti-wisselaar, zonder kleine lettertjes. Op alle overige componenten geldt een garantie van twee jaar.

Het BlueThinking-concept

Om de bedrijfszekerheid voor projectmatige klanten nog verder te vergroten, heeft Ferroli Nederland het BlueThinking-concept opgezet. Door in het voortraject advies te geven over de optimale technische installatie, kunnen faalkosten worden tegengegaan en maximale prestaties worden gegarandeerd. Dankzij een effectieve begeleiding in beheer en onderhoud, kan de technische levensduur van een ketel worden gegarandeerd tegen een vast bedrag per jaar. Ferroli Nederland praat u hier graag over bij.

Ferroli BlueSense 4 CW4 is Comfort & Veiligheid

Door een toekomstig tekort aan fossiele brandstoffen en de wereldwijde aandacht voor een schonere leefomgeving, hanteren we tegenwoordig steeds meer bouw- en renovatievoorschriften gebaseerd op duurzaamheid. Hoogwaardige isolatie leidt tot minder warmtevraag en minder uitstoot van CO2. Onze wensen en eisen met betrekking tot een cv-ketel veranderen hierdoor. Behalve als het op tapwatercomfort aankomt! Consumenten hechten steeds meer waarde aan direct tapwatercomfort voor een luxe (stort)douche of een warm bad, tegen lage kosten. Ferroli Nederland heeft daarom vier varianten ontwikkeld die perfect aansluiten op iedere gezinssituatie en tot wel vijftien liter warm water (40°C) per minuut kunnen leveren. Een speciale solo-uitvoering is ontwikkeld voor situaties waarin alleen behoefte is aan verwarming of aan extra warmwatercomfort met een externe warmwaterboiler. Duurzaamheid, veiligheid en comfort zijn de pijlers geweest bij de ontwikkeling van de Ferroli BlueSense 4 CW4. Naast het standaard CE-keurmerk, beschikt de BlueSense over de keurmerken Gaskeur HR107, HRww, CW, SV en NZ. Daarnaast is de BlueSense de afgelopen twee jaar uitgebreid geanalyseerd en getest in diverse veldtesten en laboratoria in binnen- en buitenland.

Blue is uniek de voordelen van de Ferroli BlueSense 4 CW4

Comfort:

• Supersnel warm tapwater beschikbaar • Zeer toegankelijk & onderhoudsvriendelijk • Een superhoge score op CV-rendement in combinatie met een geweldig tapwaterrendement

Solide & duurzame toepassing:

• Bi-Thermic-wisselaar van rvs 316Ti • Minimale kans op corrosie • Condenserende warmtewisselaarbuis 0,8 mm dik rvs • Gefixeerde leidingen in de bodemplaat • Minimale slijtage door ontbreken platenwisselaar, driewegklep, extra pomp • Lage onderhoudskosten bij vervanging onderdelen

Energiebesparende toepassing:

• Tapwater maakt optimaal gebruik van condenserende rookgassen (meer energie uit rookgassen) • Geen pompfunctionaliteit nodig voor tapwaterbereiding Gemak: • Compact en eenvoudig door 1 persoon te plaatsen (24,9 kilo) • Eenvoudig uitwisselbaar met installatieframe • Geleverd met extra lange aanvoer- en retourleidingen

Kwaliteit & garantie:

• Tien jaar garantie op wisselaar • Twee jaar garantie op overige componenten • BlueThinking-concept voor onderhoudswaarborging Service: • Gratis consultancy & begeleiding in voortraject • Gratis installatietraining • Gratis onderhoudstraining op locatie

Kamerthermostaat

De Ferroli BlueSense 4 CW4 HR Combiketel werkt zowel op een moderne aan-uitthermostaat als op thermostaten die gebruikmaken van het Open-Therm-protocol.

Geschikt voor hoogbouw

Bij de ontwikkeling van de Ferroli Bluesense 4 CW4 is ook gelet op de toepasbaarheid voor hoogbouwprojecten. Dankzij onze specialistische kennis over collectieve rookgasafvoersystemen (CLV) en het werken met High Pressure Systems, is het mogelijk om in de meeste gevallen een bestaande vr-ketel te vervangen voor een nieuwe BlueSense. Het CLVsysteem is vanwege zijn compacte diameteromvang eenvoudig te monteren in bijvoorbeeld een leidingschacht, een balkonkast of tegen de buitengevel.
Meer informatie
SKU180327
MerkFerroli
Op voorraad2 - 3 weken levertijd
Artikelnummer fabrikant1803030
Energielabel tapwaterA
Energielabel verwarmingA
WarmtewisselaarRVS
Met boilerNee
UitvoeringGesloten
Spec tapcapaciteit bij 60°C7,9 ltr/min
Spec tapcapaciteit bij 40°C13,2 ltr/min
Spec hoogte600 mm
Spec Diepte320 mm
Spec capaciteit cv5,7 – 24,5 KW
Spec breedte400 mm
SoortHR Combiketel
ModelHangend
Gaskeur NZJa
Gaskeur HR wwJa
Gaskeur Cv rendementHR 107
DoorstroomsysteemJa
CapaciteitsprofielXL
CW-klasseCW 4
Offerte aanvragenJa
Offerte aanvragenhttps://www.warmtebeheer.nl/offerte/
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!