088-5019000Contact
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Ventilatie en WTW

Ventilatie en WTW

De meeste woningen beschikken over een ventilatiesysteem. Een ventilatiesysteem zorgt voor de verversing van lucht in de woning en voor de afvoer van vocht en afvalstoffen. Een goed werkend ventilatiesysteem zorgt voor een optimaal wooncomfort in uw woning. Het voorkomt problemen met huisstofmijt, schimmels en bacteriën. Er zijn twee soorten ventilatiesystemen; een Mechanische Ventilatiebox (MV-box) of balansventilatie met Warmte Terug Winning (WTW).

  • Een mechanische ventilatiebox (MV-box) zorgt voor de afvoer van verontreinigde lucht, voert vocht en warmte naar buiten af en zorgt ervoor dat zuurstof op een natuurlijke manier via ventilatieroosters in huis naar binnen wordt gezogen. Een nieuwe MV-box werkt op gelijkstroom. De nieuwste modellen ventilatieboxen zijn tot 10 keer zuiniger dan een oude ventilatiebox. Daarmee bespaart u gemiddeld € 70,- aan stroom per jaar ten opzichte van een oude MV-box.WarmteBeheer.nl levert ventilatieboxen van bekende A-merken, zoals Itho Daalderop, Vasco en Zehnder voor een zeer aantrekkelijke prijs.
  • Balansventilatie met WTW is een duurzaam ventilatiesysteem waarbij een warmtewisselaar de warmte van de binnenlucht gebruikt om koude buitenlucht te verwarmen, voordat het uw huis ingeblazen wordt. De lucht binnen hoeft daardoor minder sterk verwarmd te worden door uw cv ketel of andere verwarmingsbron. WarmteBeheer.nl levert de HR OptiFor 350; een unieke combinatie van een Ferolli cv ketel met een gebalanceerd ventilatiesysteem.

 

Het meest duurzame alternatief voor vervanging van uw (oude) MV box is de InventumSpaarpomp. De Inventum Spaarpomp is een kleine, hybride ventilatiewarmtepomp die uw MV box vervangt en waarmee u 25 - 50% op uw gasverbruik kunt besparen.Hij is nauwelijks groter is dan een MV box,is gemakkelijk te plaatsen en heeft geen buitenunit. De overheid subsidieert de Spaarpomp van Inventum met een ISDE subsidie van € 1.500,-. Net als de MV box werkt de ventilatiewarmtepomp op elektriciteit. 

Groene stroom voor uw ventilatie of uw Spaarpomp is milieuvriendelijk. En als u zonnepanelen heeft, beschikt u zelfs over uw eigen elektriciteitscentrale.

Welke keuze u ook maakt, WarmteBeheer.nl heeft altijd de beste oplossing voor uw situatie.

🍪 Cookie instellingen
Fijn dat u er bent! We helpen u graag zo optimaal mogelijk en gebruiken hiervoor cookies. Stel ze hieronder naar wens in. Deze instellingen kunt u altijd wijzigen