Ventilatie warmtepompen

Ventilatie warmtepompen

Ventilatie warmtepomp

Als uw woning na 1975 is gebouwd en bovendien voorzien is van mechanische ventilatie, dan kan een ventilatiewarmtepomp zeer aantrekkelijk zijn. De ventilatiewarmtepomp is een kleine, hybride warmtepomp, die de huidige mechanische ventilatiebox vervangt. Deze kleine warmtepomp hergebruikt de geventileerde lucht. Met behulp van een koudemiddel wordt de lucht omgezet in warmte voor de woning. De cv ketel springt bij op hele koude dagen.

Vanaf 2026 is een hybride warmtepomp soms verplicht bij de vervanging van de cv ketel.

Om de transitie naar duurzame energie te versnellen, wordt het vanaf 2026 voor een deel van de woningen wettelijk verplicht om over te stappen op een duurzaam alternatief wanneer uw cv ketel aan vervanging toe is. In de meeste gevallen gaat het dan om een hybride warmtepomp. Dit betreft dan met name woningen waar de terugverdientijd van een warmtepomp maximaal 7 jaar bedraagt. In de praktijk betreft dit woningen waar het gemiddeld gasverbruik meer dan 1500 m3 per jaar is.  

Met behoud van uw warmtecomfort bespaart u ca. 25-50% op uw gasverbruik. De ventilatiewarmtepomp is dan een aantrekkelijke keuze. Een groot voordeel is dat deze warmtepomp geen buitenunit nodig heeft en dus relatief eenvoudig te installeren is in een woning waar de (buiten)ruimte beperkt is.

WarmteBeheer.nl levert de unieke, zeer compacte Spaarpomp ventilatiewarmtepomp van Inventum; hét duurzame alternatief voor de vervanging van uw Mechanische Ventilatiebox. WarmteBeheer.nl levert deze warmtepompen voor een aantrekkelijke prijs.

Subsidie

De overheid subsidieert de aanschaf van een hybride warmtepomp. De aanschaf van een Spaarpomp van Inventum komt in aanmerking voor een ISDE subsidie van € 2.250,-. Hierdoor heeft u uw investering snel terugverdiend.