Zonnepaneel schuindak pakketten

Zonnepaneel schuindak pakketten

Schuindakpakketten

Onze schuindakpakketten zijn samengesteld uit hoogwaardige zonnepanelen, een bijpassende en degelijke omvormer, een degelijk montagesysteem en solarbekabeling. De pakketten kunt u uitbreiden met o.a. optimizers, extra bekabeling en AC benodigdheden. Om een goede keuze te kunnen maken voor een zonnepanelenpakket moet u vaststellen hoeveel kW u jaarlijks wilt opwekken. Vervolgens kunt u vaststellen hoeveel Wp u moet plaatsen om de gewenste opbrengst te kunnen halen. 1 Wattpiek (Wp) heeft in Nederland op een schuin dak een gemiddelde opbrengst van 0,90 kW per jaar. Bij zuidligging aan de kust is dit meer. Een nauwkeurige berekening voor uw situatie maakt u eenvoudig met de tabel op de informatiepagina zonnepanelen

Bij de pakketten kunt u eenvoudig een standaardinstallatie bijbestellen. 90% van de installaties op eengezinswoningen betreft een standaardinstallatie. Op de pagina standaard installatie zonnepanelen wordt uitgelegd wat een standaardinstallatie is. Indien een standaardpakket u onvoldoende mogelijkheden biedt of indien u liever een offerte ontvangt, dan kunt deze aanvragen met het het  Offerte aanvraagformulier zonnepanelen 

De aanschaf van zonnepanelen is nu rendabeler dan ooit

Zonnepanelen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar vormen ook een zeer aantrekkelijke investering. Het blijven bestaan van de salderingsregeling en de huidige lage paneelprijzen maken een investering in zonnepanelen nu aantrekkelijker dan ooit! U verdient uw investering vaak al binnen 2-3 jaar terug als u zelf installeert en binnen 3-4 jaar als u laat installeren. WarmteBeheer heeft ook complete zonnepanelenpakketten samengesteld, die geschikt zijn voor elke standaard situatie. WarmteBeheer heeft voor u uitgerekend wat een dergelijk pakket u financieel oplevert in 25 jaar. Op de pagina Salderen en terugleverkosten leggen wij u uit dat zonnepanelen, ook met eventueel in rekening gebrachte terugleverkosten, financieel zeer aantrekkelijk zijn.

Stringomvormer of micro omvormer.

De keuze tussen een stringomvormer is afhankelijk van uw specifieke situatie. Een stringomvormer is de standaard oplossing wanneer u alle panelen in maximaal twee richtingen legt of met maximaal 2 verschillende hellingshoeken. Bij schaduwvorming kunt u optimizers plaatsen om de invloed van schaduw te beperken tot die panelen die in de schaduw liggen. Micro omvormers optimaliseren de opbrengst van elk paneel en zijn goed toepasbaar bij panelen die in meerdere richtingen of hellingshoeken worden gelegd en indien er duidelijke schaduwvorming optreedt.

Een stringomvormer is goedkoper en makkelijker te vervangen en te onderhouden dan micro omvormers . Micro omvormers zijn duurder in aanschaf, maar doordat de opbrengst van elk paneel wordt gemaximaliseerd, wordt er vooral in situaties met schaduw en met panelen die niet in dezelfde richting staan, een hoger rendement behaald dan met een stringomvormer. Een installatie met micro omvormers is gemakkelijker uitbreidbaar en ook is er geen ruimte nodig voor de plaatsing van de omvormer in huis.

Voor de grootte van de omvormer(s) voor een schuindak met een hellingshoek van 25-40 graden adviseren wij u minimaal 90% van het geïnstalleerde vermogen in Wp te kiezen bij Zuid-ligging. Bij een andere hellingshoek of een Oost- en/of Westligging kunt u volstaan met 80%-85% van het geïnstalleerde vermogen. Bij een Oost- en/of Westligging met een kleine hellingshoek kiest u dan voor 85%.

Vermogen en afmetingen van zonnepanelen

Zonnepanelen hebben verschillende afmetingen. De afgelopen jaren zijn de zonnepanelen in het algemeen flink groter geworden. De standaardafmeting van de meeste zonnepanelen is momenteel 1134x1762 mm bij een vermogen van ca. 420-440 Wp. WarmteBeheer levert ook zonnepanelen met een kleinere maat; Small size met een maat van 1754x1096 mm en Compact size met een maat van 1692x1029 mm. 

Belangrijker dan het vermogen per paneel is het vermogen per vierkante meter. De door WarmteBeheer aangeboden panelen in de schuindakpakketten hebben allemaal een vermogen van tussen de 214 Wp tot 217,8 Wp per m2. Als gevolg van de verschillende afmetingen kunt u op uw dak met een kleiner zonnepaneel soms een hogere totale opbrengst genereren, doordat u met een kleiner paneel een extra rij of kolom kunt plaatsen. Met name bij wat kleinere daken is dit vaak het geval. Bij de pakketten is daarom in de rechterkolom de totale breedte en lengte/diepte van het te plaatsen pakket opgenomen.

Geen producten gevonden voor deze selectie.