088-5019000Contact
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Installatie

Warmtebeheer.nl beschikt over een landelijk netwerk van zelfstandige, goed opgeleide en betrouwbare installateurs. Als u een installateur wenst, kunt u dit eenvoudig aangeven bij uw bestelling. U kunt uiteraard ook een volledig vrijblijvende offerte aanvragen.

Kenmerken installatie door WarmteBeheer.nl:

 • Landelijk netwerk van geselecteerde installateurs.
 • Prijsofferte binnen 12 uur na aanvraag op werkdagen.
 • Deskundige installatie; u voldoet aan voorwaarden voor de fabrieksgarantie.
 • Installatiedatum in overleg. Installatie i.h.a. binnen 5 - 10 werkdagen.
 • Spoedinstallatie veelal mogelijk binnen drie werkdagen. Toeslag € 95,-. Toeslag wordt alleen in rekening gebracht na overleg met de klant.

Door het invullen van de Standaard installatie-check bij de bestelling van een cv ketel kunt u vaststellen of de vervanging van uw cv ketel valt onder de Standaard installatie. Onderstaand wordt dit nader toegelicht.

  1. Standaard installatie;  € 395,- 

Standaard Installatie Check:

Het betreft een Standaard installatie als uw huidige situatie voldoet aan de volgende voorwaarden;

- Het betreft het vervangen van een bestaande HR cv ketel

- Alle aansluitingen bevinden zich binnen een meter van het aan te sluiten toestel.

 • De bestaande dakdoorvoer bevindt zich binnen 1 meter van de cv ketel
 • De bestaande rioolaansluiting bevindt zich binnen 1 meter van het cv ketel
 • De bestaande waterleidingen bevinden zich binnen 1 meter van het cv ketel

U dient zelf bij de installatie aanwezig te zijn. De oude cv ketel wordt gratis afgevoerd.

De volgende materialen zijn bij deze installatie inbegrepen:

✔ Gaskogelkraan

✔ Overstortventiel

✔ Vul en aftapkraan

✔ Inlaatcombinatie

✔ Expansievat

✔ Benodigde leidingen en koppelingen

Let op! De nieuwe Cv ketel wordt aangesloten op de bestaande rookgasafvoer. Is er geen HR-rookgasafvoer of is de bestaande rookgasafvoer onveilig, dan moet een nieuwe rookgasafvoer worden aangelegd. Is vervanging noodzakelijk dan is de meerprijs -bij een standaard vervanging € 85,-. WarmteBeheer adviseert het rookgaskanaal in elk geval te vervangen als het rookgaskanaal ouder is dan 10  jaar. Is de dakdoorvoer niet pal boven de Cv ketel, of loopt de rookgasafvoer langs meerdere verdiepingen, dan wordt (in geval van vervanging) een offerte direct opgemaakt voor de werkzaamheden. Ter beoordeling van de standaardsituatie en ter voorbereiding van de installatie zal WarmteBeheer.nl u na uw bestelling vragen een aantal foto's van de huidige situatie te mailen. Mochten er nog onduidelijkheden zijn, dan zal WarmteBeheer.nl contact met u opnemen.

2. Niet standaard installatie

Is uw installatie Cv ketel geen standaard situatie?

Bent u er niet zeker van of de vervanging van de cv ketel valt onder de standaard vervanging? Dan kunt u een gratis offerte aanvragen voor de exacte prijs.
Om een juiste offerte voor u op te kunnen stellen hebben wij dan de volgende foto’s nodig:

 • Totaalaanzicht huidige cv ketel
 • Leidingwerk onder het toestel
 • Thermostaat of regelaar woonkamer
 • Dakdoorvoer binnen en buiten

 

Vraag hier gratis een offerte aan

Wanneer u alleen nieuwsgierig bent of nog in de oriënterende fase zit kunt u met de onderstaande installatiekosten calculator invullen. U krijgt dan een zeer duidelijk beeld wat het vervangen van uw cv installatie in uw geval gaat kosten.

Tip: bent u tevreden over de installateur? Veelal kunt u bij hem terecht voor een service- en onderhoudscontract. Echter, niet alle installateurs bieden dit aan. Wenst u een service- en onderhoudscontract? Neem dan contact op met WarmteBeheer.nl. Wij adviseren u i.v.m. fabrieksgarantie een service- en onderhoudscontract af te sluiten binnen twee jaar na installatie.

 

3. Installatie inspectie

Als consument heeft u recht op 2 tot zelfs 5 jaar fabrieksgarantie op uw cvketel, afhankelijk van het type. Steeds vaker stellen fabrikanten ten behoeve van de fabrieksgarantie eisen aan de manier waarop en door wie de cv ketel is geinstalleerd en onderhouden. Ook kan het controleren van alle aansluitingen op bijvoorbeeld Koolmonoxidegevaar, slechts plaatsvinden met speciale apparatuur.

WarmteBeheer biedt de mogelijkheid om uw installatie te laten controleren door een erkend installateur. U bespaart op installatiekosten, maar krijgt toch een uitgebreid rapport door een erkend installateur.

 

🍪 Cookie instellingen
Fijn dat u er bent! We helpen u graag zo optimaal mogelijk en gebruiken hiervoor cookies. Stel ze hieronder naar wens in. Deze instellingen kunt u altijd wijzigen