Laadpalen

Laadpalen

Laadpalen

Elektrisch rijden is het voordeligst met een eigen laadpaal. WarmteBeheer verkoop kwalitatief zeer hoogwaardige laadpalen van de toonaangevende fabrikanten Wallbox, Zaptec en Charge Amps. Deze fabrikanten hebben jarenlange ervaring in de productie van superieure laadinstallaties voor woonhuizen en bedrijven. 

Met een eigen laadpaal bent u altijd verzekerd van een laadplek wanneer u dat wilt, laadt u 40% goedkoper dan aan een publieke laadpaal en laadt u 10 keer sneller dan via een gewoon stopcontact

Met welk vermogen je kunt laden, hangt af van de aansluiting in de meterkast, het maximale laadvermogen van de laadpaal en het maximale laadvermogen van de on-board lader van de auto. De zwakste schakel is daarbij doorslaggevend. De door WarmteBeheer aangeboden laadpalen kunt u in theorie met een 3-fase aansluiting drie keer sneller laden, als uw auto dat ondersteunt. Met een 1x35A aansluiting kunt u tot ca. 7kW per uur laden. Met een 3x25A is dat tot ca. 17,2kW per uur. Als u geen 3-fase aansluiting hebt, dan kunt u voor een beperkt bedrag uw aansluiting laten verzwaren.

Het opladen van uw auto vraagt veel stroom. Indien u tegelijkertijd de inductiekookplaat, de boiler en de elektrische oven aanzet, kan dit leiden tot stroomuitval. Met Dynamic Load Balancing voorkomt u stroomuitval tijdens het laden. Dynamic Load Balancing kan worden toegepast bij alle door WarmteBeheer aangeboden laadpalen. 

Met zonnepanelen  kunt u uiteraard u eigen stroom gebruiken, wat nog goedkoper en duurzamer is.

De door WarmteBeheer aangeboden laadpalen zijn z.g.n. ‘slimme’ laadpalen met gebruik van een geïntegreerde of additionele energiemeter. De laadpalen zijn niet alleen in staat om vol te laden wanneer het daltarief geldt, maar ze kunnen ook zo worden ingesteld dat laden met zonne-energie de voorkeur heeft.