Cv ketel aanschafplan

Met het Cv ketel aanschaf plan laat WarmteBeheer u zien dat de aanschaf van een nieuwe cv ketel, met alles erop en eraan, minder moeilijk is dan het lijkt. Door het 4-stappenplan te volgen weet u zeker dat u niets vergeet in uw besluitvorming en u de juiste keuze maakt. Een keuze die niet alleen de benodigde cv ketel betreft, maar ook alle benodigde aansluitmaterialen en aanverwante artikelen; van expansievat en dakdoorvoer tot en met de thermostaat, de verwarmingsbuizen en de radiatoren.

Stap 1. Welk soort en type ketel heb ik nodig?

Met de Cvketelwijzer bepaalt u eerst welk soort ketel u nodig heeft. Wordt het een ketel met- of zonder warmwatervoorziening m.a.w.; een combiketel of een solo cv ketel. U bepaalt met de Cvketelwijzer eveneens of dit een HR ketel of een VR ketel moet worden. Met de Cvketelwijzer bepaalt u eveneens het vereiste vermogen voor warmwater (CW klasse) en het vereiste vermogen voor verwarming (vermogen in kWatt).

Alle cv ketels die aan bovengenoemde vermogenseisen voldoen worden door de Cvketelwijzer aangegeven. U selecteert nu de cv ketel die het beste aan uw overige prioriteiten voldoet, door het invullen van het cv-keuzefilter. Dit filter vind u in de linkerkolom onder cv ketels. Verdere toelichting op stap 1 vindt u op de pagina Cv weetjes.

Stap 2. Stel vast of alle aansluitingen aanwezig zijn en welke aansluitmaterialen moeten worden aangeschaft.

Nadat u uw keuze voor een bepaalde cv ketel hebt bepaald, moet u het volgende vaststellen:

Zijn alle benodigde aansluitingen in huis aanwezig?

Welke aansluitingsmaterialen moeten worden aangeschaft? WarmteBeheer levert complete aansluitsets. De sets die geschikt zijn voor uw cv ketel worden door het systeem van WarmteBeheer aangegeven en kunnen gemakkelijk worden geselecteerd.

Welke overige aansluitmaterialen zijn mogelijk van toepassing? Denk aan een of een dakdoorvoer, maar ook buizen en koppelingen. U vindt ze eenvoudig in het assortiment van WarmteBeheer.

Stap 3. Welke overige onderdelen van het totale cv systeem wilt u aanschaffen?

U heeft nu de voor u geschikte cv ketel en de benodigde aansluitmaterialen geselecteerd. Andere onderdelen van het cv systeem zijn bijvoorbeeld de thermostaat en de radiatoren. De overige onderdelen vindt u eenvoudig en overzichtelijk op WarmteBeheer. De benodigde capaciteit van de radiatoren kunt u gemakkelijk berekenen met de Radiatorcalculator.

Stap 4. Stel vast of u installatie wenst.

Stel vast of u installatie van de cv ketel door een installateur wenst. U kunt dan bij de bestelling aangeven of het een z.g. standaard installatie is of niet. Een Standaard installatie is het vervangen van een cv ketel, met alle aansluitingen binnen een meter van het aan te sluiten toestel. Een Cv ketel vervanging betreft in 90% van de gevallen een Standaard installatie. De kosten hiervan bedragen € 475,-. Bij een Standaard installatie zijn diverse materialen reeds inbegrepen, zoals leidingen en koppelingen en een expansievat. Betreft het geen standaard installatie, m.a.w. is het echt maatwerk? Dan kunt u met de installatiekostencalculatoralvast heel goed zelf berekenen met welke installatiekosten u rekening moet houden. Kijk voor een verdere toelichting en een offerte-aanvraag op de pagina Installatie. U kunt dan daar, maar ook bij uw bestelling, aangeven dat u een gratis offerte wilt ontvangen voor de exacte prijs van de installatie.